Poiana Braşov a fost animată între 24 şi 26 august de unii dintre cei mai îndrăgiţi artişti folk şi rock, în cadrul festivalului Ciucaş Montanfest, ediţia 2007. Vremea a fost pe măsură, berea şi atmosfera din timpul concertelor la fel, astfel că braşovenii s-au bucurat de un weekend autentic, în stilul Ciucaş.
Iubitorii de munte prezenţi la Ciucaş Montanfest au putut să facă alpinism pe panoul pus la dispoziţie de către organizatori, să viziteze cele zece standuri ale meşteşugarilor special amenajate, de unde au achiziţionat obiecte tradiţionale specifice zonei şi chiar să îşi demonstreze calităţile vocale la concursul de interpretare. Concursul de muzica folk adresat amatorilor le-a oferit oferit posibilitatea iubitorilor de gen să urce pe scenă alături de artiştii favoriţi, în fiecare zi de festival fiind desemnat câte un câştigător. S-au anunţat online 13 participanţi individuali şi 5 formaţii , iar la faţa locului s-au mai înscris şi alţi iubitori ai muzicii folk. Câştigătorii concursului folk au fost Cristina Andrieş, trupele Şipot şi Toporu’ cu Lanterna, fiecare dintre ei primind din partea Ciucaş o chitară cu autografele artiştilor care au urcat pe scena festivalului.
Cele câteva zeci de mii de participanţi s-au adunat în fiecare seară în jurul scenei pe care au concertat artişti îndrăgiţi ai iubitorilor de folk si rock. Vineri, 24 august, au concertat Bio, Zob şi Viţa de Vie, sâmbătă au urcat pe scenă Ducu Bertzi, Mircea Baniciu şi Cargo, iar Mircea Vintilă, Mărgineanu şi Iris au închis duminică ediţia 2007 a festivalului de bere Ciucaş. Artiştii s-au bucurat nu numai de un public entuziast, care a cântat alături de ei, dar şi de o vreme însorită, stropii de ploaie de duminică ocolind perioada concertelor.
„Montanfest a demonstrat că avem legături strânse cu spaţiul din care provine Ciucaş. Nu este un simplu festival al berii, este o acţiune care arată că Ciucaş înţelege valorile muntelui şi că le preţuieşte. Suntem mândri că a fost unul dintre cele mai frumoase festivaluri, în armonie cu muntele care ne-a gazduit timp de trei zile”, a declarat Mihai Bonca, Brand Manager Ciucaş.
Pe lângă festivalul anual, Ciucaş mai derulează o serie de proiecte legate de spaţiul în care s-a născut. Încă de anul trecut, şi-a propus să reabiliteze unele dintre cele mai importante trasee turistice de pe Valea Prahovei, din dorinţa de a facilita accesul iubitorilor de munte în zonele care păstrează cel mai bine esenţa acestuia. Unele dintre trasee, cum ar fi cele care leagă statiunea Buşteni de Platoul Bucegi, Jepii Mari şi Jepii Mici, sunt printre cele mai frecventate, dar şi cele mai solicitante.
Ciucaş a făcut mai accesibile asemenea rute, prin amplasarea a peste 600 de indicatoare turistice pe rutele cheie ce pornesc din Poiana Braşov, Buşteni, Azuga, Predeal sau Sinaia. Numărul de marcaje amplasate de Ciucaş în 2006 s-a ridicat la 200, în 2007 turiştii beneficiind de încă 400 de indicatoare turistice noi care să îi ghideze pe rutele ce pornesc din cele patru puncte menţionate.
{mosloadposition user10}