La 5 ani de când a adus tehnica revoluționară Mohs în România, clinica DermaStyle este în continuare singura care operează cancerul de piele cu 99% șanse de succes
Cancerul de piele este cea mai frecventă formă de cancer la om și principala formă de cancer dezvoltată de bolnavii din România. Ce nu știe multă lume însă este că datorită microchirurgiei Mohs cancerul de piele este vindecabil în procent de 99%. În cinci ani de experiență, clinica DermaStyle a tratat cu succes peste 300 de cazuri de cancer cutanat și a rămas singura din Europa de Est care dispune de aparatură și medici instruiți să opereze prin tehnica Mohs.
Statistici
În Europa, 200 din 100.000 de persoane sunt afectate de carcinom. Statisticile arată că unul din 25 de bărbaţi şi una din 38 de femei dezvoltă cancer de piele până la vârsta de 75 de ani.
În fiecare an, numai în Statele Unite, sunt diagnosticate peste 1 milion de persoane cu afecţiuni cauzate de cancerul pielii. La nivel global, în jur de 0.37% din populaţia fiecărei ţări este afectată de cancerul cutanat.
În România, un studiu dat publicității anul trecut arăta că numărul bolnavilor de cancer a crescut la 98.000 de persoane, pentru care principala localizare este pielea.
Metoda Mohs este cunoscută de 60 de ani în SUA și de 40 de ani în Europa, însă ea necesită pe lângă aparatură performantă și personal bine instruit: o echipă de medici special antrenați și tehnician de laborator.
Tehnica Mohs oferă șanse de vindecare de 99% fără a afecta țesutul sănătos
Tehnica Mohs constă în îndepărtarea rând pe rând a straturilor cutanate afectate de cancer, până când nu rămâne decât ţesutul sănătos și se diferenţiază de celelalte metode de vindecare ale cancerului cutanat prin observarea ţesutului cu ajutorul microscopului și echipamentului de criogenie, fapt care permite supravegherea cu atenţie a gradului de eradicare a ţesutului afectat. Cel mai mult beneficiază de această tehnică pacienții cu carcinoame cutanate bazocelulare sau spinocelulare localizate pe față (nas, pleoape, buze, urechi etc.). În aceste zone este foarte importantă păstrarea țesutului sănătos și îndepărtarea doar a celui bolnav.
1 zi. Atât durează eliminarea celulelor afectate de cancerul de piele sub control microscopic. Intervenția se realizează sub anestezie locală.
„Rata de vindecare de 99% față de numai 40% în cazul exciziei, faptul că este netraumatizantă – operația se face într-o singură zi și în aceeași zi pacientul știe dacă au fost înlăturate toate celulele afectate, sunt caracteristici care fac din microchirurgia Mohs o tehnică ce ar trebui aplicată la scară largă pentru că nimeni nu ar trebui să mai sufere de o boală la care tehnologia a găsit deja leac”, a declarat Dr. Mihaela Leventer, Medic Primar Dermatolog la Clinica DERMASTYLE.
Mai multe detalii despre tehnica Mohs pe //www.dermastyle.ro/chirurgia-mohs-a-cancerelor-cutanate.