Companiile au câștigat o competiție riguroasă, la care au participat sute de startup-uri din 13 țări din Europa de Sud-Est
30 de startup-uri tech au fost selectate pentru a își prezenta produsele pe scena South East Europe Tech Tour 2019 care va avea loc pe 28 mai, în București și 29 mai, în Sofia. Trei dintre acestea sunt companii românești: Jobful și Smart Dreamers, ambele dezvoltând platforme online de recrutare, și SymphoPay – platformă de integrare a plăților cu cardul la POS.
South East Europe Tech Tour 2019 este un eveniment de business de două zile care își propune să promoveze inovația și investițiile în cele mai bune startup-uri de tehnologie din regiune. Europa de Sud-Est realizează una dintre cele mai mari creșteri economice, țările din regiune având ecosisteme antreprenoriale solide, care au generat în ultimii ani peste 5 miliarde de dolari pentru investitori.
Startup-urile selectate
Companiile câștigătoare, cele care au obținut cel mai mare scor în procesul de selecție, vor acoperi șase sesiuni de tehnologie în cadrul evenimentului: Deeptech, Blockchain, Fintech, Mobility, Energy și Agritech.
La București, pe 28 mai, vor prezenta: Jobful (Mobility), Smart Dreamers (Deeptech) și SymphoPay (Fintech) din Romania, AlphaBlock (Cleantech) – Ungaria/Canada, Cardiomo Care (Deeptech) – USA/Moldova, Delfast Bikes (Mobility) – Ucraina, Eurosender (Mobility) – Luxemburg/Ucraina, Kray Technologies (Deeptech, Agritech) – Ucraina, Mediately (Deeptech) – Slovenia/Croația, PatentBot (Blockchain) – Ucraina, Shipnext (Deeptech, Blockchain) – USA/Ucraina, TakeTask (Deeptech) – Polonia/Slovacia, Take-A-Bot (Energy, Fintech) – Ungaria.
În ziua următoare, pe 29 mai, la Sofia vor urca pe scenă: Ampeco (Deeptech, Mobility), Colibra (Fintech, Blockchain), CryptoAPIs (Blockchain), Dronamics (Deeptech, Mobility), EnduroSat (Deeptech, Mobility), LogSentinel (Fintech, Blockchain), Nasekomo (Energy, Agritech), Notolytix (Fintech), WeiDex (Blockchain), toate din Bulgaria, ABC Software Development (Fintech, Blockchain) – Bosnia și Herțegovina, AdScanner (Deeptech) – Austria/Serbia, Agremo (Deeptech, Fintech), Campster (Deeptech), City Expert (Mobility) – Serbia, Elevate Global (Deeptech, Energy) – Macedonia, Istmos Tech (Deeptech, Agritech) și Yodiwo (Foodtech) din Grecia.
Procesul de selecție
Peste 150 de startup-uri au trecut printr-un proces riguros de selecție, criteriile de evaluare fiind caracterul unic al tehnologiei, modelul de business, viziunea, capacitatea de a executa planul de business, calitatea și experiența managementului. Cele 30 de startup-uri selectate își vor prezenta produsele tech în fața unei delegații formate din 40 de investitori internaționali, activi în Europa de Sud-Est, și 40 de investitori locali și experți regionali.
Comitetul de selecție este format din investitori internaționali și lideri de business, printre care Alexander Galitsky, Co-Founder și Managing Partner, Almaz Capital (USA) și Marius Ghenea, Investment Director, 3TS Capital Partners (Austria).
South East Europe Tech Tour 2019 este un eveniment popular în rândul companiilor de tehnologie din Europa grație formatului care oferă prilejul antreprenorilor să interacționeze cu invesitori de Venture Capital activi în regiune. SEETT 2019 este organizat de Tech Tour cu sprijinul fondului de investiții VC Almaz Capital.
Despre Tech Tour
Fondată în 1998, Tech Tour este o platformă internațională unică, dedicată startup-urilor tech inovatoare aflate în curs de dezvoltare și în căutare de investitori și finanțare, de la stadiul de idee la poveste de succes. Platforma sprijină antreprenorii IT și proiectele acestora prin accesul la comunitatea tech online și la cele peste 25 de evenimente de networking organizate anual. Tech Tour este un nume binecunoscut în piețele de venture capital, având o experiență de peste 20 de ani în Europa și Orientul Mijlociu și are în plan o extindere în China în viitorul apropiat. Pentru mai multe informații, accesați www.techtour.com.
Despre Almaz Capital
Almaz Capital este un fond internațional de Venture Capital care investește în companii de tehnologie early stage, eficiente din punct de vedere al capitalului. Cu sediul central în Silicon Valley, SUA, și un model de finanțare bridge, Almaz Capital conectează antreprenori cu ingineri de software talentați îin Statele Unite ale Americii și Europa Centrală și de Est și lansează pe piața globală startup-uri promițătoare. Fondul investește în sectoare de industrie cu dezvoltare rapidă precum aplicațiile bazate pe Inteligență Artificială și Blockchain, data engineering, cybersecurity, edge computing, arhitectură de rețea și infrastructură. Printre investitorii Almaz Capital se numără Cisco, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și International Finance Corporation (IFC), membră a World Bank Group. De la fondarea sa în 2008, Almaz Capital are 11 exituri și peste 30 de companii de portofoliu. Pentru mai multe informații, accesați www.almazcapital.com.