Deși este greu de crezut la prima vedere, aerul din casă poate fi mult mai poluat decât cel din exterior, iar asta afectează atât adulții, cât și copiii, generând alergii, astm și alte probleme respiratorii. Dacă vrei să afli cum poți împrospăta aerul din casă, îți prezentăm câteva recomandări, printre care se numără utilizarea unor covoare de calitate pentru locuința ta.
sursa foto
Cumpără plante de apartament
Prima soluție pentru a împrospăta atmosfera din casă implică achiziționarea unor plante de interior, care pot să purifice aerul din locuință. Plantele sunt benefice deoarece, prin procesul de fotosinteză, elimină în aer oxigen și consumă dioxid de carbon.
Așază câte o plantă în fiecare colț al casei și nu uita să ștergi periodic frunzele de praf. Ia în calcul și locul în care vor sta plantele și cantitatea de soare de care au nevoie, pentru a nu se ofili. Plantele de care te poți bucura în casa ta sunt:
- Aloe vera, care are nevoie de soare din plin.
- Ficusul de cauciuc, care eliberează o cantitate mare de oxigen și purifică aerul din interior. Această plantă are nevoie de lumină filtrată și apă la intervale mari de timp.
- Palmierul bambus acționează ca un umidificator natural și trebuie să fie amplasat la lumină și udat des.
Schimbă covoarele
Curățarea aerului din locuință poate fi obținută și prin alegerea accesoriilor corecte. Spre exemplu, covoarele vechi acumulează mult praf și nu pot fi curățate eficient de fiecare dată, de aceea la un moment dat vei avea nevoie de unele noi.
Pe lângă faptul că scapi de praf, cu ajutorul unor covoare moderne, vei introduce și alte elemente de decor în living sau în dormitor. Covoarele sunt decorațiuni foarte versatile, care oferă mai multă siguranță și îmbunătățesc acustica unei camere.
Sursa foto: Favi.ro
Folosește aparate pentru purificarea aerului
Când te gândești la atmosfera din casa ta, trebuie să alegi obiectele care să contribuie la calitatea aerului pe care îl respiri zi de zi. Astfel, poți opta pentru un purificator, care poate să curețe și să ionizeze aerul.
La fel de utile sunt și odorizantele de cameră și uleiurile esențiale, pe care le poți folosi mai ales în baie și în bucătărie. Poți ține în casă și câteva ghivece cu mentă sau lavandă, care pot absorbi mirosurile neplăcute din locuință. Aerisește cât mai des, în special dimineața, pentru a schimba aerul închis din încăperi.
Nu în ultimul rând, pentru a crește calitatea aerului și a reduce poluarea din propria locuință, nu uita să cureți anual filtrele de aer condiționat și să folosești hota de fiecare dată când gătești. Aspiră și salteaua, perdelele și pernele, care ascund acarieni și curăță covoarele des, mai ales dacă ai și animale de companie.