ANRCTI a sanctionat S.C. "RCS & RDS" S.A. cu amenda contraventionala in cuantum de 100.000 lei pentru nerespectarea Deciziei presedintelui ANRCTI nr. 2849/2007.
Intrucat, la data de 30 august 2007, RCS & RDS nu a publicat, in mod complet, inclusiv pe pagina sa de internet, numarul si adresele tuturor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea cu reteaua publica de telefonie pe care o opereaza, in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor, incalcand obligatia prevazuta la art. 4 din Decizia presedintelui ANRCTI nr. 2849/2007 privind interconectarea cu reteaua publica de telefonie operata de Societatea Comerciala "RCS & RDS" – S.A., in vederea terminarii la puncte fixe a apelurilor, si savarsind astfel contraventia prevazuta la art. 18 alin. (1) lit. f) din Ordonanta Guvernului nr. 34/2002, ANRCTI a decis aplicarea unei amenzi contraventionale in cuantum de 100.000 lei. Totodata, ANRCTI a obligat RCS & RDS ca, pana la data de 7 septembrie 2007, sa ia toate masurile necesare in vederea publicarii, inclusiv pe pagina sa de internet, a informatiilor mentionate. De asemenea, tot in cursul lunii august 2007, ANRCTI a aplicat societatii RCS & RDS si doua amenzi administrative in cuantum de 1.500, respectiv 3.000 lei pe zi de intarziere, pentru netransmiterea informatiilor solicitate pentru strategiile si analizele de piata efectuate de ANRCTI, si anume pentru dezvoltarea documentului "Strategia de reglementare a sectorului comunicatiilor electronice din Romania pana in 2010" si analiza Pietei 9 din Recomandarea Comisiei Europene 2003/311/CE privind pietele relevante ale produselor si serviciilor din sectorul comunicatiilor electronice susceptibile de a fi reglementate ex ante in conformitate cu Directiva 2002/21/CE. RCS & RDS a mai fost sanctionata cu amenda administrativa in cuantum de 1.000 lei pe zi de intarziere pentru netransmiterea informatiilor solicitate pentru analiza Pietei 18 din Recomandarea Comisiei Europene 2003/311/CE in luna martie 2007.
"ANRCTI monitorizeaza cu foarte mare atentie ceea ce se intampla pe piata comunicatiilor electronice si nu vom ezita sa facem uz de toate instrumentele oferite de legislatia in vigoare pentru ca lucrurile sa functioneze conform principiilor unei piete concurentiale. In cazul unor incalcari grave si repetate, daca furnizorul in cauza nu s-a conformat masurilor dispuse, conform prevederilor art. 59 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2002, ANRCTI poate chiar suspenda sau retrage furnizorului in cauza dreptul de a mai furniza retele sau servicii de comunicatii electronice pe baza autorizatiei generale", a declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI.
Totodata, in scopul verificarii respectarii obligatiei de negociere prevazute de dispozitiile art. 7 alin. (4) din Decizia presedintelui ANRCTI nr. 2849/2007, ANRCTI a solicitat transmiterea, pana la data de 5 septembrie 2007, a informatiilor si documentelor care sa arate modul de indeplinire a obligatiei de negociere in ceea ce priveste cererile de interconectare primite pana la data de 20 iunie 2007.
Conform Deciziei presedintelui ANRCTI nr. 2849/2007, care a fost comunicata RCS & RDS la data de 8 august 2007, furnizorul a fost obligat ca in termen de 3 zile sa publice pe pagina sa de internet anumite informatii referitoare la punctele sale de acces, precum si tarifele tuturor serviciilor si facilitatilor asociate interconectarii. Termenul maxim de negociere in vederea incheierii unui acord de interconectare este de 2 luni de la data primirii de catre RCS & RDS a unei cereri in acest sens, iar, in ceea ce priveste implementarea acordurilor de interconectare, termenul maxim este de 3 luni de la data incheierii acestora. In ceea ce priveste cererile de interconectare transmise RCS & RDS pana la data de 20 iunie 2007 inclusiv, termenul maxim de negociere a fost de 15 zile de la data comunicarii deciziei.
{mosloadposition user10}