Cramele Recaş preconizează o creştere a cifrei de export de 25% pentru anul 2005, datorată în special extinderii exporturilor în Canada, Rusia şi Suedia.
Conform datelor furnizate de Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din România, în anul 2004 Cramele Recaş a ocupat locul trei din punct de vedere cantitativ în rândul exportatorilor români, depăşind brand-uri cunoscute precum Murfatlar, Vincon, Carl Reh, etc. Din punct de vedere calitativ însă, Cramele Recaş se află pe locul întâi ca cel mai important exportator român de vin îmbuteliat, cu cel mai mare preţ de export pe sticlă pentru vinurile româneşti, producătorii aflaţi pe primele locuri în topul exporturilor din punct de vedere cantitativ, ducând pe pieţele externe cantităţi mari de vin vrac.
Pentru anul 2005, Cramele Recaş preconizează creşterea cu 25% a cifrei de export, fapt datorat în special extinderii pe pieţe noi de desfacere, precum Canada, Rusia şi Suedia. De asemenea, Cramele Recaş exportă cantităţi semnificative în Anglia, SUA şi Japonia precum şi în multe alte ţări din întreaga lume.
“Politica de export pe termen scurt a companiei noastre include intrarea pe pieţe noi de desfacere, dar şi creşterea afacerii Recaş în cele pe care suntem deja prezenţi, un loc important ocupându-l piaţa de vinuri din Anglia. Exporturi semnificative pentru Cramele Recaş au fost înregistrate anul acesta în Anglia, SUA, S.Corea, Denamarca, Germania, Canada, Suedia, Irlanda, Belgia, Malaezia, Japonia. Preconizăm că numărul sticlelor de vin vândute la export va ajunge în anul 2005 la 2.5 mil. de sticle, iar în 2006 la 2.8 mil. de sticle de vin.”, a declarat Philip Cox, Director Comercial al Cramelor Recaş.
“Cramele Recaş se numără printre principalii exportatori români de vinuri, ocupând locul trei în anul 2004, contribuind astfel în mod semnificativ la îmbunătăţirea imaginii vinurilor româneşti pe piaţa internaţională”, a declarat Ioan Ştefan, Director Executiv al APEV.
Conform datelor furnizate de APEV România (Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vin din România), în 2004, Germania se afla pe primul loc în topul principalelor destinaţii ale exporturilor de vin autohton, cu un total de 13,4 milioane de litri, fiind urmată de Marea Britanie cu 1,6 milioane de litri, Statele Unite cu 0,7 milioane litri, şi Danemarca cu 0,6 milioane litri.
Un statut aparte îl deţin exporturile vinurilor româneşti către Republica Moldova care ocupă locul doi în ierarhia furnizată de APEV România, cu un volum de 15 milioane de litri. În total, în 2004, România a exportat, 37,5 milioane de litri de vin, în valoare de 26,2 milioane USD, ceea ce reprezintă o creştere de 47% a cantităţilor exportate faţă de anul 2000.
Conform aceleiaşi surse, în 2004, cei mai importanţi exportatori de vin din România au fost Halewood, cu o pondere de 16,4% din totalul exporturilor, Vinia, cu 15,6%, Recaş, cu 9,9% şi Provinum, cu 7,7%, situaţie confirmată de datele APEV România şi pentru semestrul 1 al anului 2005.
{mosloadposition user10}