Centrul de Excelență furnizează servicii medicale și psihosociale persoanelor din regiunea Dobrogei care suferă de boli infecțioase. Din 2001 și până în prezent, la serviciile existente (stomatologie, boli infecțioase, obstetrică-ginecologie, pneumologie, testare rapidă și psihosociale) s-au adăugat planificarea familială și serviciile primare de cardiologie.
În cadrul departamentului psihosocial se oferă consiliere celor care vin la testare pentru depistarea infecției cu HIV și cu hepatita B sau C, dar şi susținere şi îndrumare persoanelor infectate şi familiilor acestora.
Tot la centru, persoanele seropozitive primesc medicamente și suplimente nutritive care îi ajută să își mențină imunitatea la un nivel de functionare normal.
Toate aceste servicii duc la creșterea calității vieții celor care se adresează echipei Baylor.
Pentru ca un număr cât mai mare de persoane să beneficieze de ajutorul Baylor fiecare dintre cei care au realizat venituri impozabile în anul anterior poate opta pentru direcționarea a 2% din impozit către fundație.
Persoanele fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor au posibilitatea, potrivit Codului Fiscal, de a opta pentru direcționarea a 2% din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior către o entitate nonprofit, non-guvernamentală, unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private. Această acțiune nu costă nimic contribuabilul, dar dacă el nu utilizează suma respectivă rămâne să fie încasată și gestionată de stat.
Direcționarea se poate face simplu, doar prin completarea unui formular și depunerea acestuia la Administrația Fiscală din raza domiciliului legal, până la data de 25 mai 2015 (data înregistrării).
Fundația Baylor Marea Neagră oferă contribuabililor care doresc să decidă singuri directionarea celor 2% din impozitul pe 2014, posibilitatea de a afla destinația acestor sume.
Astfel, în 2014 peste 20.000 de persoane din întreaga țară au beneficiat de ajutorul Baylor. Dintre acestea peste 8700 au primit consiliere și testare pentru HIV și hepatite, peste 850 au fost asistate medical și psihosocial și mai mult de 800 de profesioniști din domeniul medical au beneficiat de cursurile de educație medicală continuă. În plus, prin intermediul unei piese de teatru de păpuși pusă în scenă de voluntarii Baylor peste 1000 de copii din grădinițe din județul Constanța au aflat cum să lupte cu microbii folosind periuța, pasta de dinți, săpunul și pieptenele.
Tot în acest an, cu sprijinul Fundației AmeriCares, aproximativ 10.000 de persoane au beneficiat de donații de medicamente, materiale sanitare și suplimente nutritive.
O altă realizare cu care ne mândrim este parteneriatul cu AbbVie Foundation care ne-a dat posibilitatea să demarăm proiectul de testare și îngrijire pe termen lung pentru hepatite și HIV, proiect ce se apropie de împlinirea unui an.