În luna iunie a acestui an a avut loc o amplă campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) la nivel național, organizată de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec alături de autoritățile locale din 24 de județe și operatorii locali parteneri.
În urma acțiunilor derulate pe tot parcursul lunii iunie, o cantitate impresionantă de peste 2.000.000 de kilograme de deșeuri de echipamente electrice și electronice a fost colectată selectiv de la populație și trimisă la reciclare.
Comunitățile s-au debarasat în mod corect de aparatele electrice, peste 5500 de cetățeni au apelat TelVerde 0800 444 800 și au chemat echipajele Serviciului Local de Colectare a deșeurilor electrice pentru ridicarea acestora de la domiciliu, iar peste 250 de participanți la acțiunile de colectare au câștigat premii constând în obiecte electrice și electrocasnice. Lista câștigătorilor campaniei poate fi găsită pe www.colecteaza.ro pe pagina fiecărei acțiuni de colectare.
Conform procedurii de funcționare a serviciului, după ce ați făcut o comandă la TelVerde 0800 444 800, veți fi contactat de Serviciul Local de Colectare. Împreună veți stabili ziua şi intervalul orar în care va avea loc ridicarea deşeurilor electrice. Termenul pentru a primi telefon din partea echipei locale este de 3 zile lucrătoare, din ziua următoare înregistrării unei comenzi în call-center. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare. TelVerde 0800 444 800 este un număr apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, disponibil de luni până vineri între orele 9.00-17.00.
Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice. Acestea au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.
Alege să respecți nu doar legislația, ci și întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe http://www.colecteaza.ro și pe http://www.facebook.com/asociatiarorec.ro.