Beneficiarii proiectului "Profesorul – creator de soft educational" vor fi aproape 3 milioane de elevi din toata tara
80 de experti vor instrui 1.500 de profesori din invatamantul preuniversitar din toata tara, in vederea dezvoltarii competentelor privind realizarea propriilor aplicatii de soft educational si imbunatatirea capacitatii de a utiliza metode interactive de predare-invatare.
Acesta este obiectivul principal al proiectului "Profesorul creator de soft educational", al carui beneficiar este Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, avand ca partener SIVECO Romania. Proiectul este finantat din fonduri structurale si contribuie la atingerea obiectivelor specifice AP 1 din POS DRU 2007-2013 prin imbunatatirea accesului la educatie si formare, furnizarea de formare continua moderna si de calitate.
Programul de formare continua va viza, in egala masura, pregatirea psiho-pedagogica, pregatirea metodica si dezvoltarea abilitatilor de utilizare TIC. Absolventii programului de formare vor primi atestate profesionale purtatoare de credite transferabile.
"Realizarea aplicatiilor de soft educational si implementarea acestora in cadrul orelor de clasa desfasurate vor permite adaptarea proceselor de predare la nevoile individuale si ritmurile proprii de invatare ale elevilor. La nivelul cadrelor didactice, proiectul contribuie la profesionalizarea personalului didactic", a declarat Radu Jugureanu, expert implementare proiect, din partea SIVECO Romania.
Cei aproximativ 767.439 elevi din invatamantul liceal, 284.412 elevi din invatamantul profesional si tehnic si 1.900.561 elevi din invatamantul primar si gimnazial, vor fi beneficiarii indirecti ai proiectului. Prin aplicarea la clasa a aplicatiilor de soft educational dezvoltate de catre profesori in colaborare cu elevii pasionati de informatica se vor inregistra rezultate mai bune la invatatura – prin cresterea interesului pentru studiu, dezvoltarea abilitatilor de lucru cu calculatorul, facilitarea intelegerii fenomenelor.
"Aceste rezultate ii vor ajuta pe elevi sa dobandeasca competente necesare succesului in societatea actuala aflata in plin proces de tranzitie catre o societate informationala. Alaturi de profesori si elevi, beneficiari indirecti ai implementarii proiectului sunt si parintii elevilor si comunitatile locale, care vor beneficia de impactul pozitiv adus de proiect asupra procesului didactic", a declarat Traian Saitan, director de proiect.
In tara noastra, activeaza in invatamantul primar si gimnazial: 144.489 cadre didactice, dintre care 108.779 sunt femei, iar in invatamantul liceal 61.914 cadre didactice, dintre care 40.595 sunt femei. In implementarea proiectului se va avea in vedere in mod deosebit selectarea tinerilor si femeilor pentru participarea la programul de formare continua, ceea ce va permite dezvoltarea unei culturi a "egalitatii de gen".
Proiectul se va desfasura in perioada 01.09.2009-01.09.2011.
{mosloadposition user10}