{mosimage}seminarii de pregătire pentru competiţii
Pe 24 şi 25 mai 2008 Euroconcurs.ro organizează în Bucureşti 2 seminarii de pregătire pentru competiţiile UE. Mai multe competiţii, cu locuri speciale pentru cetăţenii români au termen limită în această lună. Persoanele având cel puţin studii medii şi 5-8 ani de experienţă de muncă se pot înscrie în competiţii în următoarele domenii: drept, management financiar, management de proiect, audit şi statistică/economie. Detalii sunt disponibile pe www.euroconcurs.ro
Până pe 22 mai românii cu studii medii sau superioare relevante îşi pot depune candidatura pentru posturi de asistenţi în următoarele domenii:
1. Drept (30 locuri)
2. Management financiar (4 locuri)
3. Management de proiect şi managementul contractelor (30 locuri)
4. Audit (30 locuri)
5. Statistică/economie (30 locuri).
Salariul de bază pentru aceste posturi este de 3165 euro. Alte două competiţii sunt deschise în egală masură tuturor cetăţenilor UE:
1. Agenţi de pază şi protecţie – 60 de locuri – salariu 2472 euro
2. Asistenţe medicale – 18 locuri – salariu 3165 euro
Pentru cei care se înscriu în aceste competiţii, dar şi pentru cei care au trecut deja de testele de pre-selecţie, Euroconcurs.ro organizează în aprilie, la Bucureşti 2 seminarii de pregătire. Ambele seminarii sunt sustinute de Philip Gaskell, trainer pentru angajaţii instituţiilor UE.
Philip Gaskell a derulat cu success seminarii de pregătire pentru raţionament verbal şi numeric şi abilităţi de redactare pentru angajaţii Uniunii Europene, în ultimii patru ani. Aceste cursuri au fost organizate de către sindicatul angajaţilor din instituţiile Uniunii Europene, Renouveau & Democratie. În plus, Phil predă cursuri de engleză de afaceri pentru numeroase organizaţii în Bruxelles şi în împrejurimi. Are 30 de ani de experienţă de predare atât în Anglia, cât şi în Belgia, unde locuieşte din 1991. Detalii despe seminarii, programul si formularele de inscriere sunt disponibile pe www.euroconcurs.ro
Pentru cei care vor să lucreze într-o instituţie sau agenţie a Uniunii Europene, şi care nu au participat până acum la nici o competiţie, Euroconcurs.ro organizează în Bucureşti, în data de 24 mai 2008 un seminar cu titlul „O carieră în instituţiile UE. Cum să te pregăteşti pentru testele de pre-selecţie” (modulul I). Acesta prezintă oportunităţile de lucru in institutiile UE: stagii, pozitii temporare, posturi pe durata determinata, posturi permanente şi, mai ales, modalităţi de pregătire pentru Testele de pre-selectie – abordare, informatii de baza, modalităţi de rezolvare pentru testele grilă de cunoştinţe despre Uniunea Europeană şi raţionament verbal si numeric. De asemenea este abordată pe scurt pregătirea psihologică pentru concurs, subiect identificat ca fiind esenţial de către cei care au participat deja la competiţii. Această prezentare va fi susţinută de Mihaela Stroe, specialist în comunicare nonverbală.
Duminică 25 mai Euroconcurs.ro organizează un al doilea seminar, intensiv, destinat celor care au trecut deja de testele de pre-selecţie. Pentru acest modul, de pregătire pentru proba de scris, accentul se pune pe importanţa structurării, unde să găseşti informaţia, cum să te pregăteşti şi să te organizezi precum şi tehnici de organizare în timpul competiţiei. Mai multe informaţii despre seminar sunt disponibile pe www.euroconcurs.ro.
Cursul este deschis în egală măsură şi participanţilor la Modulul I care doresc să aprofundeze cunoştinţele dobândite şi să capete o viziune de ansamblu asupra competiţiilor UE şi testelor de selecţie.
Euroconcurs.ro organizează patru tipuri de seminarii:
– Modulul I şi II pentru testele de preselecţie – teste de raţionament verbal şi numeric şi de cunoştinţe despre Uniunea Europeană
– Modulul III: pregătire pentru proba scrisă
– Modulul IV: pregătirea pentru interviu
Motivul pentru care s-a optat pentru două seminarii pentru proba de pre-selecţie este faptul că la aceste teste pică între 70% şi 90% dintre candidaţi.
De ştiut despre competiţiile UE:
Un post permanent in institutiile UE se ocupă numai în urma promovarii unui concurs, în care sunt testate atât cunoştinţele de specialitate cât şi cunoştinţele despre UE. Toate etapele de selecţie durează în medie 9 luni. Insa pregatirea pentru competitie poate dura intre 6 luni si cativa ani, în funcţie de timpul şi determinarea fiecaruia. Dacă treci cu bine de aceste probe foarte riguroase devii laureat şi intri pe lista de rezerve. Abia atunci poţi candida efectiv pentru un post vacant în cadrul unei instituţii. În general, selecţia se desfăşoară în trei etape:
1. Testele de preselecţie: se desfăşoară în a doua limbă cunoscută de candidat, sunt teste grilă şi au două direcţii principale:
a. Un test referitor la dezvoltarea Uniunii Europene şi politicile comunitare;
b. Un test de raţionament verbal şi numeric;
2. Proba scrisă: Un test grilă în domeniul de specialitate ales de candidat (audit, administraţie şi resurse umane, agricultură, drept, economie, secretariat etc.) şi un eseu
3. Proba orală: Interviu cu comitetul de selecţie
Toate 3 probele se susţin la alegere în engleză, franceză sau germană.
Un job in institutiile Uniunii Europene reprezintă o excelentă oportunitate de carieră atât pentru cei care trăiesc în România cât şi pentru românii care trăiesc în stăinătate. Mediul de lucru internaţional, multicultural, salariul motivant şi, nu in ultimul rand pozitia socială şi sentimentul ca participi la construirea Europei unite sunt principalele motive pentru care românii aleg sa lucreze pentru Uniunea Europeana.
Imagini şi comentarii ale participanţilor la seminariile anterioare sunt disponibile pe //forum.euroconcurs.ro
Detalii despre seminar şi cum puteţi participa: www.euroconcurs.ro
{mosloadposition user10}