În fiecare gospodărie apar adesea lucrări de mentenanță și reparații care pot înseamna costuri destul de mari. Pentru a reduce aceste cheltuieli, dar și pentru a fi pregătit mereu pentru orice situație, este recomandat să ai la îndemână câteva scule și unelte pe care să te poți baza în orice moment.
Iată care sunt sculele care nu ar trebui să îți lipsească, dar și avantajele pe care ți le oferă acestea.
Photo by Louis Hansel on Unsplash
Bormașina cu fir sau cu acumulator
Cu siguranță bormașina nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie, deoarece aceasta poate deservi un număr amplu de operațiuni precum: montajul elementelor de mobilier sau a decorațiunilor, pregătirea găurilor pentru dibluri, înfiletare sau pozare a unor elemente în plan vertical. Pentru o eficiență sporită în lucru este recomandat să cumperi bormașini de la MatHaus, pentru că acestea îți oferă garanția unor lucrări sigure și de calitate.
Șurubelnițe, set sau individuale
Deși aparent nesemnificative, șurubelnițele sunt unele dintre cele mai importante scule, pentru că pot acoperi cele mai comune necesități, de la înfiletat, la susținerea sau desfiletarea șuruburilor.
Creion de tensiune
Pentru a verifica dacă firele instalației electrice sunt purtătoare de electricitate un creion electric poate fi de mare ajutor. Acesta poate funcționa adesea și ca șurubelniță, grație vârfului special conceput în acest sens.
Ruleta
Pentru a măsura dimensiunile unor obiecte sau suprafețe ruleta este cea mai bună alegere. Ruleta îți permite o măsurare precisă, de până la câțiva metri, iar în plus are și o zonă metalică, pentru a te ajuta mai ales atunci când lucrezi cu șuruburile.
Nivela
Un alt instrument de măsurat, de această dată la nivel de planeitate, este nivela (cunoscută și sub denumirea de boloboc). Aceasta verifică planeitatea suprafețelor pentru a proteja aspectul final al lucrărilor.
Cheia reglabilă
Atunci când ai nevoie de o unealtă de strângere, înșurubare și deșurubare, cheia reglabilă este soluția perfectă. O astfel de unealtă nu ocupă mult spațiu, este portabilă și deosebit de utilă în gospodărie.
Fierăstrău
Fierăstrăul este o unealtă de tăiere cu care poți realiza decupaje și tăieri mai ales la nivelul elementelor de dimensiuni mici și medii, din lemn.
Flexul
Flexul sau polizorul unghiular ajută foarte mult pentru tăiere, lustruire și polizare. Foarte important este faptul că la nivel de tăiere, spre deosebire de un fierăstrău uzual, care taie doar lemnul, flexul poate tăia chiar și suprafețe din metal.
Ciocan
Pentru a fixa unele elemente sau pentru a remedia anumite defecțiuni, ciocanul ar trebui să fie nelipsit din gospodăria oricui. Nu trebuie să te orientezi după un ciocan de dimensiuni mari, ci va trebui să alegi o unealtă pe care să o poți mânui cu ușurință.
Mașina de tăiat plăci ceramice
Nu foarte multe persoane se gândesc să achiziționeze o mașină de tăiat gresie pentru gospodăria lor, însă dacă deții o astfel de unealtă lucrările tale se pot simplifica destul de mult.
Pistolul de lipit
Dacă ai nevoie de realizarea lucrărilor de lipire, precum în cazul elementelor metalice, pistolul de lipit îți poate fi de ajutor. Este nevoie să te documentezi însă despre acestea, pentru că există posibilitatea să fii nevoit să alegi din mai multe modele pe cel potrivit uzului casnic.
Schele
Pentru a putea lucra la înălțime, precum în cazul lucrărilor de vopsitorie sau montaj, vei avea nevoie de scări și de schele. Acestea pot fi achiziționate din magazine de profil și te pot ajuta să lucrezi în cele mai sigure condiții.
Acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante scule și unelte pe care ar trebui să le deții în gospodărie, pentru că aportul lor este considerabil, iar munca ta va deveni cu siguranță mai ușoară.