Aflați veniturile, costurile și cât de profitabil este businessul dvs., folosind sistemul de Management al Fermelor Agricole de la SIVECO Romania
Aproximativ 50% din suprafaţa agricolă din România este deţinută de fermierii mari.
Ei au acum la dispoziție un sistem informatic care le aduce avantaje substanțiale menite să-și dezvolte businessul.
Sistemul Informatic Integrat "Managementul Fermelor Agricole" realizat de specialiștii din SIVECO Romania este o aplicație intuitivă și eficientă care gestionează toate activitățile care se desfășoară într-o fermă de mari dimensiuni.
Sistemul Informatic Integrat de la SIVECO – Managementul Fermelor Agricole – asigură colectarea, relaționarea, raportarea și realizarea de prognoze a datelor referitoare la administrarea fermelor și terenurilor agricole.
Modulele prin care se realizează toate aceste activități se referă la utilizarea hărților grafice ale terenurilor agricole, la gestiunea subvențiilor APIA pentru suprafețele agricole aflate în utilizare și la gestiunea culturilor agricole.
Resursele umane și activitățile agricole pot fi planificate și urmărite, la fel și administrarea utilajelor agricole și a consumului de carburant.
Raportările generate de sistem sunt extrem de utile oricărui fermier: stadiul lucrărilor realizate la nivel de cultură, tarla, fermă, rapoarte de producție privind cultura, suprafața, activitate, resursa utilizată, rapoarte privind costurile bugetate și realizate la nivel de fermă, rapoarte pentru urmărirea derulării contractelor, rapoarte privind gestiunea stocurilor și activelor imobilizate, rapoarte privind activitatea de întretinere și reparații.
"Este important pentru orice patron de societate agricolă care gestionează suprafețe mari de teren să-și urmărească inteligent afacerile, să aibă acces la informații utile care să-l ajute să ia cele mai bune decizii. Ei vor ști în orice moment eficiența fiecărei culturi agricole și vor acționa în consecință. Toate avantajele soluției noastre vor avea ca efect reducerea costurilor aferente gestiunii afacerii", a declarat Gabriel Lospa, director eAgriculture în cadrul SIVECO Romania.
Aplicația poate fi accesată de pe mobil sau tabletă, oricând, de oriunde. Astfel, fermierii vor fi la curent cu stadiul lucrărilor agricole și statusul utilajelor agricole.
Pe de altă parte, sistemul asigură gestiunea Financiar-Contabilă și a salariilor, gestiunea proprietarilor de terenuri, a contractelor de arendă și a plăților aferente, gestiunea stocurilor de materii prime, materiale auxiliare și produse, gestiunea consumurilor efective de materii prime, materiale auxiliare, forța de muncă, gestiunea costurilor cu utilajele agricole, gestiunea lucrărilor de revizii și reparații.
Ce avantaje obțin fermierii?
Iată cele mai importante 10 beneficii aduse de implementarea sistemului de Management al Fermelor Agricole:
1. Cunoașterea, în timp real, a situației lucrărilor agricole, inclusiv sub formă de hartă.
2. Cunoașterea și analiza istoricului culturilor, activităților, resurselor utilizate și rezultatelor obtinute.
3. Controlul consumurilor de toate tipurile – semințe, materiale, combustibili, piese de schimb, manoperă etc.
4. Generarea planului de rotație a culturilor.
5. Utilizarea hărților tematice: hărți cu lucrări executate, hărți multinanuale cu recolte realizate și cu fertilizări realizate, hărți ale cheltuielilor realizate etc.
6. Determinarea profitului la nivel de parcelă sau pe tip cultură.
7. Sistem integrat, flexibil, scalabil și robust.
8. Eliminarea erorilor umane.
9. Capacitatea de procesare a unor cantități mari de informații.
10.Decizii proactive prin acces rapid la informație de ultim moment.